Habitualment, tant els pares com els professionals del món de la psicologia ens centrem molt a realitzar una avaluació als pacients o a certes situacions que viuen les famílies per poder fer un diagnòstic o obtenir uns resultats. En resum, la qual cosa volem és una anàlisi extensa de les dificultats que han sorgit. Aquest punt de vista és el més freqüent i en la clínica el més utilitzat. No obstant això, resulta molt important analitzar algunes situacions i reflexionar sobre perquè succeeixen. Això és el que ha passat per exemple amb l’assetjament sexual i psicològic, que a part d’atendre als i les pacients que ho sofreixen també resulta molt útil analitzar perquè es dóna i baix quines condicions per així poder prevenir-ho.
La prevenció es pot definir com la mesura que es pren de forma anticipada amb la finalitat d’evitar que succeeixi una cosa considerada negativa. D’aquesta manera, prenent mesures preventives el que fem és contribuir al fet que aquesta situació no se de, o que almenys se de amb menys freqüència.
Una vegada esmentada la importància de les estratègies de prevenció per a alguns trastorns i situacions, volem recomanar una nova guia publicada per la Universitat Politècnica de Madrid sobre l’assetjament sexual, assetjament per raó de sexe i assetjament psicològic. Aquesta guia es troba dividida en quatre seccions. En la primera s’aporta informació sobre els diferents tipus d’assetjament, en la segona se suggereixen eines que faciliten la detecció d’aquest tipus de situacions, en la tercera aporta recomanacions sobre com actuar i en la quarta i última secció la guia proposa alguns recursos que les persones que estan patina assetjament poden utilitzar.
Us deixem l’enllaç perquè pugueu accedir a la guia: